<
Website ontwikkelen

Lokale online marketing

In de afgelopen jaren heeft het internet zich razendsnel ontwikkeld. Door intelligentere meetmethoden zijn bedrijven steeds beter in staat de locatie te bepalen van een internetgebruiker. Dit biedt enorm veel mogelijkheden om lokale online marketing in te zetten.

Voor wie is lokale marketing geschikt?

Eigenlijk voor elk bedrijf of elke organisatie die zeer lokaal of regionaal werkt. In tegenstelling tot het landelijk adverteren wat vooral webshops en landelijk werkende organisaties doen, is het bij lokaal adverteren de kunst om de marketing-kanalen in te zetten om lokaal klanten op de hoogte te brengen van acties en speciale aanbiedingen, kortingen en bijzondere openingstijden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Er zijn een heleboel mogelijkheden om lokaal online marketing in te zetten. Deels kan dat door de eigen website in te zetten en gebruik te maken van manieren om de website op lokale zoekwoorden hoog in Google te krijgen. Dit is een eenvoudige manier om lokaal klanten te werven.

In ons geval zouden we bijvoorbeeld kiezen om onze lokale online marketing in te zetten voor Groningen, Drenthe en Flevoland, maar ook voor locaties als Assen, Delfzijl, Drachten of Heerenveen.

Een tweede zeer effectieve methode is om gebruik te maken van Google Adwords, waarbij alleen geadverteerd wordt in een bepaalde straal rondom een plaats. Stel dat u als bedrijf in Groningen-stad met name op zoek bent naar klanten in een straal van 10 km rond Groningen zelf, dan is het mogelijk dit in te stellen en zodoende alleen kosten te maken voor advertenties die getoond worden aan mensen die ook daadwerkelijk in de buurt wonen/zijn.

Een derde zeer effectieve methode, met name voor winkeliers is het lokaal adverteren via Facebook. In de afgelopen jaren heeft Facebook er hard aan gewerkt om het adverteren op haar website rendabeler te maken voor adverteerders. Inmiddels zijn ze zo ver dat het mogelijk is om heel lokaal te adverteren op facebook. Zo kunt u bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en kortingen, maar ook speciale openingstijden gemakkelijk communiceren met uitsluitend mensen die in uw dorp, stad of gebied liggen. Perfect voor naamsbekendheid, maar vooral ideaal om mensen naar de winkel te trekken.