<

Geen tijd om te bloggen?

Contentmarketing, het is 1 van de buzzwoorden van 2015 en ongetwijfeld onverminderd populair in 2016. Met een “volwassen” internet wordt het steeds moeilijker om je bedrijf tegen lage kosten onder de aandacht te brengen.

Voor SEO doeleinden wordt bloggen gezien als de heilige graal. Toch is het regelmatig bloggen over je bedrijf of over bepaalde onderwerpen niet voor elk bedrijf weggelegd.

Offsource Internetdiensten schrijft webteksten voor bedrijven die zelf onvoldoende tijd of ruimte hebben om SEO-geoptimaliseerde teksten te schrijven. In nauwe samenspraak bespreken we de frequentie, de thema’s en de belangrijke onderwerpen voor uw bedrijf.

Waarom bloggen?

Het bijhouden van een blog kan voor veel bedrijven interessant zijn, zowel B2B als B2C. Ingewikkeld is het niet, elk bedrijf heeft legio onderwerpen die interessant zijn om over te schrijven. Toch merken we bij Offsource vaak dat de focus binnen bedrijven niet op het bloggen ligt. Dat heeft ermee te maken dat het vrij onzichtbaar is. Als er dan wisselingen zijn van personeel of het blog al een tijdje niet bijgewerkt is is het verleidelijk om het te laten liggen.

Een goed bijgehouden weblog heeft echter een aantal grote voordelen:

  • Je kunt expertise tonen over bepaalde onderwerpen
  • Je kunt onderdelen van je bedrijf belichten die vaak over het hoofd gezien worden
  • Er is een aantoonbare invloed op resultaten in de zoekmachines
  • Je versterkt je marketing boodschap enorm

Waarom bloggen uitbesteden?

Zoals bij alle afwegingen is het van belang te zien of activiteiten tot je kerntaken behoren. Als je een bedrijf hebt dat voor een groot deel afhankelijk is van de website is het wellicht verstandig het bloggen zelf te doen. Voor veel bedrijven is de website echter wel belangrijk, maar zijn er zo ontzettend veel andere dingen te doen dat het er standaard bij inschiet. In dat geval kan uitbesteden een oplossing zijn.

Hoe gaan wij te werk:

  • Samen maken we een lijst met mogelijk interessante onderwerpen
  • We maken een planning. Hierbij houden we rekening met speciale evenementen die voor je bedrijf van belang zijn.
  • We bespreken de frequentie en lengte van de teksten
  • We zorgen dat alle blogposts gemeten kunnen worden. Zo kunnen we het resultaat goed bijhouden
  • Elke tekst is SEO-geoptimaliseerd

 

 

Geef een reactie