<
websites

Website ontwerp

Een goede website is in veel branches belangrijk. Of het nu een website is die dient als visitekaartje of een website met complexe applicaties en databases, in beide gevallen is Offsource een uitstekende partner.

Uiteraard voldoen alle websites standaard aan de volgende noodzakelijke onderdelen:

  • Responsive. Dit wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast aan het “scherm” waarop u de site bekijkt. Op een mobiele telefoon zal de website zich aanpassen aan het kleinere scherm, terwijl u op een desktop computer of een laptop gewoon de volledige site ziet. Met een goede responsive website is een app in veel gevallen overbodig.
  • SEO / Zoekmachines. In technisch opzicht houden we rekening met alle aspecten die belangrijk zijn voor Google. Zo letten we op de laadsnelheid van de pagina’s, zorgen we voor mooie URL’s (dus www.voorbeeld.nl/mooie-url ipv www.voorbeeld.nl/p=?44), zorgen we dat handmatig alle paginatitels en omschrijvingen kunnen worden ingesteld en zorgen we voor een logische opbouw van de site. Ook een automatisch gegenereerde XML sitemap wordt standaard meegeleverd. Voor zoekmachine optimalisatie Groningen bent u dan ook aan het juiste adres.
  • CMS – content management systeem. Als u een website heeft, wilt u niet voor elke wijziging contact opnemen met Offsource.nl. Om die reden wordt een website standaard opgeleverd met een goed content management systeem waarin alle webpagina’s en menu’s zelf aan te passen zijn. Een eenvoudige instructie bij oplevering en een handleiding zijn onderdeel van de prijs.

Werkwijze website ontwerp

  1. Inventariseren van de wensen/benodigde functionaliteiten. Zeker als u zelf geen expert bent op het gebied van website ontwikkeling en webdesign is een goede inventarisatie noodzakelijk. Voor elke opdracht wordt een Nederlandse projectbegeleider toegewezen. Deze neemt contact met u op en stelt vooral heel veel concrete vragen. Aan de hand hiervan stellen we de opdracht op. De projectbegeleider heeft een actieve rol en heeft veel expertise. Ons doel is een website op te leveren die perfect voldoet aan de wensen.
  2. Functioneel en technisch ontwerp. Als duidelijk is wat u nodig heeft, maakt de projectbegeleider een projectplan met daarin de op te leveren producten en termijnen enzovoorts. Hiermee gaan onze ontwerpers aan de slag.
  3. 1e oplevering. De eerste oplevering is altijd een voorbeeld en gaat met name over het uiterlijk van de website. Voor veel bedrijven is het eenvoudiger om feedback te leveren op iets wat al visueel is. De feedback nemen we mee, waarna onze ontwerpers verder voor u aan de slag gaan.
  4. Programmeren. Na goedkeuring van het ontwerp begint de programmeur met het daadwerkelijk bouwen van de website en het omzetten van de visuele elementen in een website die ook functioneel is. Vanaf nu kunnen alleen nog kleine aanpassingen gemaakt worden aan het ontwerp. Het is dus belangrijk de voorgaande fase met een goed gevoel af te sluiten en overtuigd te zijn van het ontwerp.
  5. Oplevering. De programmeur zorgt ervoor dat alles ook daadwerkelijk op de website komt te staan. Natuurlijk testen we zelf de functionaliteit, maar als gebruiker is het daarnaast ook noodzakelijk alle afgesproken functionaliteiten te testen. U ontvangt hiervoor een formulier waarmee alles stap voor stap doorlopen kan worden. Houd er rekening mee dat er altijd nog kleine bugs en problemen zullen zijn. Daarnaast kunnen we kleine wijzigingen in functionaliteit en ontwerp nu nog meenemen.
  6. Lancering website. Zodra alles gereed is, kan de website officieel gelanceerd worden. Via een zogeheten Content Management Systeem beheert u makkelijk teksten en plaatjes. Kleine wijzigingen (minder dan 15 minuten ontwikkel/programmer tijd) worden door Offsource kosteloos verzorgd.

Concreet en praktisch

Bij het aanvragen van een offerte ontvangt u van Offsource.nl een all-in prijs inclusief alles.