<
websites

Uitbesteden bloggen

Een weblog is 1 van de meest effectieve manieren om meer en kwalitatief goede bezoekers naar een website te krijgen. Toch is het schrijven van een weblog met minimaal 300 tot 400 woorden helemaal niet zo eenvoudig voor veel ondernemers, zeker niet als je met enige regelmaat een nieuw blog wilt publiceren.

Offsource Internetdiensten schrijft regelmatig blogs voor andere bedrijven. Deze focussen zich op de producten en diensten van het bedrijf waar we voor schrijven en zijn in de regel tussen de 300 en 600 woorden lang.

Waarom een blog bijhouden?

Er zijn meerdere goede redenen om een weblog bij te houden.

  1. Goed voor bestaande bezoekers. Door regelmatig te bloggen kun je informatie delen met mensen die een interesse hebben voor de producten of diensten die worden aangeboden
  2. Goed voor zoekmachine optimalisatie. Pagina’s die regelmatig verse informatie bieden worden over het algemeen vaker doorzocht door Google. Wijzigingen worden hierdoor sneller opgepikt en over het algemeen zul je zien dat er ook meer bezoekers door komen
  3. Goed voor zogeheten long tail zoekwoorden. In de teksten van een weblog kunnen we meerdere woorden verwerken die relevant zijn voor het bedrijf, maar waar wellicht niet zo vaak op gezocht wordt. Door deze woorden goed te verwerken in de teksten en intern door te linken naar de juiste pagina’s is het mogelijk extra, goed converterende bezoekers binnen te halen.
  4. Goed voor de levendigheid van een pagina. Zeker websites waar niet veel aan veranderd wordt hebben de neiging om heel statisch over te komen. Een actief weblog waar met enige regelmaat nieuwe berichten worden geplaatst kan een goede toevoeging zijn.

Uitbesteden bloggen?

  • Tijdsbesparing is de belangrijkste reden. Voor veel ondernemers is schrijven geen core-business en om met echte regelmaat een nieuw bericht te bedenken en publiceren is niet altijd eenvoudig.
  • Bloggen door SEO experts zorgt ervoor dat er meer bezoek naar de website komt. Door bepaalde zoekwoorden handig te verwerken en goed intern door te linken is het mogelijk een gestage bezoekersgroei te realiseren. Op lange termijn levert dit keiharde leads en sales op.

Werkwijze Offsource Internetdiensten

Onze werkwijze is eenvoudig en doeltreffend. Aan de hand van een gesprek maken we een lijst met belangrijke onderwerpen en een planning. Voor de meeste bedrijven is 1 a 2 keer per week een blog voldoende, voor anderen is dagelijks bloggen een must (zeker als er sprake is van grote concurrentie). Aan de hand van deze lijst maken we de weblogs, gebruikmakend van openbare bronnen en de eigen website. Alle artikelen worden 100% handmatig geschreven en zijn nergens anders terug te vinden op het internet.

Kosten uitbesteden bloggen

De kosten zijn afhankelijk van de wensen natuurlijk, maar reken op een bedrag van rond de EUR 30 (excl. BTW) per blogbericht. Bij grotere afnames worden de kosten lager omdat we ons dan goed in kunnen lezen op de producten en diensten van het bedrijf.

Bloggen is tevens zeer effectief voor zoekmachine optimalisatie en wordt vaak als onderdeel van een SEO-traject door ons meegenomen in de offerteprijs.