<
websites

Software ontwikkeling & Apps

Software ontwikkeling en/of het ontwikkelen van een app is vaak een dure aangelegenheid. Bij apps moet er vaak voor verschillende platforms (IOS, Android en soms zelfs Windows Phone) ontwikkeld worden, maar ook voor complexe software oplossingen en systemen zijn vaak veel programmeer-uren nodig. Uitbesteden van app ontwikkeling en software ontwikkeling kan daarbij een enorm kostenvoordeel opleveren. Daarnaast is het erg schaalbaar, doordat er op onderdelen van de applicaties altijd meerdere mensen gelijktijdig kunnen werken.

Bij het aanvragen van een offerte bekijken we overigens ook of het wel zinvol is om een app te laten ontwikkelen. Voor veel partijen is een app niet meer dan een versie van de website, die gevuld wordt met informatie. Een mobiele website is dan veel gebruiksvriendelijker en effectiever.

Software ontwikkeling

Bij software kun je denken aan uiteenlopende producten, geheel toegespitst op de eigen bedrijfssituatie. Het grote voordeel van het zelf laten ontwikkelen van een software product is dat je volledige controle hebt over de software. Je kunt de “flow” van de verschillende vensters zelf bepalen en kunt hierdoor een zo efficient mogelijk proces ontwerpen, volledig gericht op het eigen werkproces.

Voordelen van eigen software:

  • Tijdsbesparing door alleen daadwerkelijk gebruikte processen te benutten
  • Geen dure licenties of afrekenmodellen. Indien gewenst is het wel mogelijk een SLA (Service Level Agreement) op te stellen voor bedrijfskritieke processen.
  • Compleet maatwerk
  • Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren omdat ze maar voor 1 bedrijf gelden. Bij veel software zijn gewenste functionaliteiten niet beschikbaar omdat producten aantrekkelijk moeten blijven voor een grote groep gebruikers

Bij het ontwikkelen van software kun je onder andere denken aan kantoor software, bedrijfs software en backend systemen voor bijvoorbeeld webshops.

App ontwikkeling

Een eigen app kan een uitstekende manier zijn om producten of diensten onder de aandacht te brengen. Ook een informatieve app of een online game is eenvoudig te maken.

Offsource helpt bij het samenstellen van de functionele eisen aan een app, de layout, maar ook het aanmeldingsproces bij de verschillende app-stores.